Urban

Energia solara este un element cheie in strategia energetica a Romaniei.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a elaborat, în ultima parte a anului 2017, o strategie pentru mobilizarea investiţiilor în renovarea fondului de clădiri rezidenţiale şi comerciale.

Primariile si agentiile energetice sunt incurajate sa dezvolte si sa promoveze mai multe proiecte demonstrative în marile zone urbane pentru principalele tipuri de clădiri rezidenţiale şi de birouri.

Parcari publice cu sistem de alimentare electrica integrat.

Energia solara este o solutie pentru reducerea poluarii in orase. Oferim consultanta, proiectare, executie, monitorizare si intretinere.

Iluminat public cu energie solara

Energia solara este o solutie pentru reducerea poluarii in orase. Oferim consultanta, proiectare, executie, monitorizare si intretinere.

  • Instalare facila. Nu este nevoie de cabluri sau lucrari de constructii/amenajare suplimentare.
  • Produsele au o durata de viata indelungata datorita folosirii bateriilor litiu.
  • Puterea de iluminare poate fi ajustata automat cu ajutorul unui senzor integrat.
  • Intretinere usoara.
  • Volumul compact si greutatea redusa genereaza economii de transport si instalare.
  • Produsele sunt impermeabile si protejate impotriva ruginii.
  • Administratiile locale pot stabili un exemplu de urmat pentru populatie in adoptarea sistemelor energetice cu resurse verzi. Primul pas pentru un aer curat si un trai mai sanatos.

Energia regenerabilă pentru mediile urbane

Orașul inteligent nu poate exista fără soluții sustenabile de producere a energiei. Tehnologiile fotovoltaice oferite de EastSolar întrunesc cele mai înalte standarde de eficiență și durabilitate, iar versatilitatea le recomandă pentru aplicații numeroase.

Soluțiile pe care le propunem permit orașului să își genereze propriul necesar de energie electrică, dintr-o sursă inepuizabilă. Iar întreținerea lor este ușoară și necostisitoare, eficiența lor este garantată în orice sezon, în timp ce costurile de achiziționare, montaj și întreținere sunt complet amortizabile.

Clădirile primăriilor și instituțiilor publice își pot reduce considerabil costurile cu consumul de electricitate, sau chiar își pot produce întregul necesar de electricitate. Sistemele fotovoltaice pot fi implementate în spațiile și drumuri publice pentru iluminat și semaforizare, iar stațiile rețelelor de transport public și parcările publice reprezintă la rândul lor reale platforme, care oferă posibilitatea montării de panouri cu dimensiuni crescute. Astfel, se sporește capacitatea de producere a energiei electrice.

Eficiența tehnologiilor fotovoltaice este susținută și de sistemele inteligente de stocare a energiei electrice și de aplicațiile de gestionare online și în timp real a consumului. Astfel, instituțiile și comunitățile locale pot controla și ajusta consumul și implicit costurile. Totodată, echipa de specialiști EastSolar oferă servicii complete de consiliere, montaj, mentenanță și optimizare a costurilor.

Orașul, generator de energie verde

În mod eronat considerăm că mediile urbane sunt doar consumatori gigantici, a căror suprafață de beton, oțel și sticlă este în continuă expansiune, acaparând natura, zonele verzi. Însă tehnologiile fotovoltaice ne oferă oportunitatea să transformăm de azi orașul într-un generator cu o capacitate colosală de a produce energie electrică „verde”. Considerați suprafața orașului drept ceea ce poate fi, adică un imens panou fotovoltaic care captează energia Soarelui indiferent de anotimp. Posibilitățile sunt nelimitate!

Contextul demografic și tehnologic

Adoptarea soluțiilor pentru energie electrică regerabilă și sustenabilă în planurile de dezvoltare și modernizare urbanistică a devenit o prioritate atât la nivel mondial, cât și la nivel național. Acest lucru este ireversibil, datorită trendurilor demografice și tehnologice.

În timp ce eficiența tehnologiilor fotovoltaice are un ritm de creștere accelerat, asistăm la o migrare amplă a populației din mediul rural către cel urban. Conform UN DESA (United Nations Department of Economic and Social Affairs), 55% din populația planetei locuiește azi în medii urbane. Iar acest procent va crește la 68% până în 2050. În România, conform Institutului Național de Statistică, populația urbană cumulează 56,4%, pe baza evidențelor din 2018.

Toate aceste au creat nu doar contextul, ci și nevoia imperioasă de implementare a soluțiilor care oferă energie regenerabilă și sustenabilă. Astfel, se va suplimenta rapid necesarul de energie și se vor înlocui modalitățile poluante de producere a energiei electrice.

Tehnologiile fotovoltaice sunt soluția ideală pentru mediile rurale

Esențial este și faptul că producerea energiei electrice prin tehnologiile fotovoltaice oferă soluția de modernizare rapidă și sustenabilă pentru zonele rurale neracordate la utilitățile publice, sau care au acces limitat la rețeaua electrică. Comunitățile locale își generează și își gestionează independent o parte din necesarul de energie electrică.